Zonwerende beglazing: U ziet het niet, maar voelt het direct

Geplaatst op 14 juni 2018

Zonwerende beglazing, u ziet het niet, maar voelt het direct - Bijster Hillegom - zonwerend glas

Het is al heel wat dagen warm geweest dit jaar. Op sommige dagen weet u gewoon niet waar u het zoeken moet. De huiskamer is warm, maar vooral in de slaapkamer is het soms peentjes zweten. De kunst is de warmte buiten te houden, maar hoe?

Alles dichthouden, maar dat is saai en donker. Een zonnescherm kan een optie zijn, maar dat is direct een behoorlijke investering. Tip: gebruik zonwerend glas. U ziet er niets van, maar het verschil in temperatuur binnen voelt u absoluut. Een laagdrempelige aanschaf die veel ellende voorkomt.

Kunststof kozijnen met zonwerend glas

Dat is ook de ervaring van een jong gezin uit Hillegom: “Wij hebben een woning met plat dak, met de slaapkamers van de kinderen pal op het zuiden. Bloedheet dus in de zomer en markiezen hielpen niet afdoende. Het resultaat: slecht slapende kinderen en na een paar warme dagen en nachten oververmoeide ouders,” vertelt Femke.

“We moesten toch onze kozijnen laten vervangen dus hebben we het direct goed gedaan. We kozen kunststof kozijnen zodat we nooit meer hoeven te schilderen, mét zonwerende beglazing. De hamster staat op de kinderslaapkamer achter het glas in de zon, maar je hoeft geen medelijden met hem te hebben, hoor. Het is er nu op warme dagen aangenaam, maar de hitte komt niet binnen.”

Wel licht, geen hitte

Het ligt maar net aan de ligging, de bouw en het gebruik van uw woning wat voor u de beste oplossing is. Wendy Bijster van Bijster Kozijnen adviseert: “Voor een slaapkamer valt vaak de helft van zonwering en raamdecoratie al af. Dan ga je al snel naar verduisterende systemen. Een rolluik sluit zo af, ook het contact met buiten. Om de warmte toch buiten te houden kunt u ook kiezen voor Verosol binnenzonwering waarbij u zicht naar buiten heeft, zonder dat voorbijgangers naar binnen kijken. Ook is Screenline®, raamdecoratie tússen het isolatieglas, een prachtig alternatief. En met zonwerend glas behoudt u het licht, maar wordt de hitte geweerd. We adviseren het ook vaak in een dakkapel.”

Kom langs in de showroom in Hillegom, dan onderzoeken we de mogelijkheden voor uw situatie en voorzien we u van een persoonlijk woonadvies op maat.