Zó blij met onze kunststof schuifpui met Screenline raamdecoratie

Geplaatst op 9 december 2019

Bijster Kozijnen - schuifpui - zonwering-Kunststof schuifpui met screenline

“Ik zag het bij vtwonen Verbouwen of Verhuizen op tv en dacht meteen: “Wow, wat mooi. Dat wil ik ook.” Toen ze bij de aftiteling zag dat Select Windows de leverancier was van de onderhoudsarme schuifpui met raamdecoratie van Screenline tússen het isolatieglas, kroop ze direct achter de computer.

Judith en Ronald wonen in Nieuw Vennep en ontdekten al snel dat Select Windows partner Bijster Kozijnen in Hillegom zit. Vlakbij dus. “Dít is wat ik wilde, want ik was helemaal klaar met onze aluminium schuifpui. Op warme dagen kreeg ik deze amper meer van z’n plek. Hij zette zover uit dat hij klem kwam te zitten in het kozijn.”

De schuifpui lijkt van hout

Dat is met de kunststof schuifpui wel anders. Deze opent en sluit je met één vinger als het moet. En dat blijft zo, want kunststof reageert amper op weersinvloeden. “Qua onderhoud hoeven we praktisch niets te doen,” weet Judith die zich voor aanschaf goed ingelezen heeft. “Ik wist wel dat de uitstraling van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien anders is dan het witte plastic van vroeger, maar ik was positief verrast dat onze schuifpui van écht hout lijkt. Het ziet er prachtig uit. De kozijnen van de schuifpui zijn aan de binnenkant in de kleur RAL 9001 en aan de buitenkant antraciet.”

Kunststof schuifpui met Screenline® raamdecoratie

Binnen een dag was de oude aluminium schuifpui vervangen door een nieuwe van kunststof. “De monteurs van Bijster Kozijnen waren van begin tot eind aardig en netjes. Ze hebben alles keurig opgeruimd achtergelaten, waardoor we direct konden genieten van onze aanschaf,” denkt Judith terug.
Iedereen die binnenkomt bij Judith en Ronald is te spreken over de schuifpui met jaloezieën tússen het HR++ isolatieglas. “Dit Screenline® systeem is zo handig. Ze worden nooit vies of nat en waaien niet kapot als de schuifpui openstaat. En als ik ramen zeem, hoef ik geen dik pakket naar boven te hijsen,” is haar al opgevallen.

Geluidsdichte schuifpui

“We hebben gekozen voor kunststof omdat dit behalve onderhoudsarm ook heel goed isoleert. Zelfs als ik bij het raam sta, voel ik geen kou. En ook qua geluid is het een wereld van verschil.” Judith vertelt: “Onze tweeling werd laatst 16 jaar. Ze kregen een brommer, dus ze stonden flink te ronken in de tuin. Ik zeg tegen het bezoek: ‘luister eens wat er gebeurt als ik de pui sluit…..’ Toen de pui in het slot viel, was het direct doodstil.” De onderhoudsarme schuifpui heeft wat Judith betreft één nadeel: “Ik hoor het niet als het regent, dus was ik vorige week te laat om de ramen boven te sluiten,” lacht ze.

Bezoek ook de showroom van Bijster Kozijnen

Wilt u meer weten over onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren of een kunststof schuifpui met screenline? Bezoek de showroom van Bijster Kozijnen of laat u uitnodigen om een aantal referentieprojecten te bezoeken.