Wat zijn onderhoudsarme kozijnen?

Geplaatst op 2 juni 2022

Bijster - Kozijnrenovatie Voorhout - Energiezuinige renovatie dankzij dakkapellen en isolerende kozijnen - onderhoudsarme kozijnen - energiekozijn

Op zoek naar onderhoudsarme kozijnen die u niet meer hoeft te schilderen? Dat kan! Onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zijn behalve isolerend en inbraakwerend vooral onderhoudsarm.

Ondanks dat kunststof kozijnen in alle opzichten op hout lijken, hoeft u ze nooit meer te schilderen om ze mooi te houden. Dit scheelt u een hoop tijd, energie, geld én woongeluk.

Wat betekent onderhoudsarm?

Onderhoudsarm betekent niet onderhoudsvrij. Wat hebben de onderhoudsarme kozijnen dan wél voor aandacht nodig? Het is verstandig om af en toe met een schone doek en een huishoudsopje uw kozijnen schoon te maken. Vaak gaat dit in een moeite door als u de ramen lapt. Als er bijvoorbeeld vogelpoep op uw onderhoudsarme kozijnen zit, is het verstandig dit er direct vanaf te halen met een beetje lauw water. Gebruik nooit bijtende of schurende middelen. Verder is het goed om de draaiende delen van uw ramen, deuren of schuifpui af en toe in te spuiten met WD40. That’s it.

Niet gevoelig voor weersinvloeden

Waar de verf van een houten kozijn dof wordt en na verloop van tijd afbladdert, staan uw kozijnen er altijd stralend bij. Zelfs na 50 jaar lijken ze nog als nieuw. Dit komt ook doordat onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien amper gevoelig zijn voor weersinvloeden (en dus niet krimpen of uitzetten). Onze kozijnen zijn rondom ook nog eens versterkt met staal. Lekker inbraakwerend dus.

Raamdecoratie zonder boorgaten

Let erop dat u nooit boort in uw kunststof kozijn. Wilt u raamdecoratie plaatsen, kies dan voor KeJe of Screenline®. KeJe raamdecoratie wordt met magneten op het kozijn bevestigd, zonder schroef- of boorgaten. En Screenline® is raamdecoratie tússen het isolatieglas.

Bezoek de showroom in Hillegom

Bent u benieuwd naar de vele uitstralingen van onze duurzame en onderhoudsarme kozijnen? Of bent u gewoon benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Satellietbaan 12D in Hillegom.