Wat betekenen beslagen ramen?

Beslagen ramen in de ochtend en avond? Waar komt deze condens vandaan? En is het goed nieuws of slecht nieuws? Het antwoord is afhankelijk van de plaats waar de condens zich bevindt. Zit deze tussen het isolatieglas, aan de binnenzijde van uw raam of aan de buitenkant?

Beslagen ramen

Condens tussen het isolatieglas

Isolatieglas gebruiken we om een woning extra goed te isoleren en warmte- en energieverlies tegen te gaan. Waterdamp kan zich zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het isolatieglas hechten waardoor waterdamp ontstaat. Maar let op: condens tússen het isolatieglas is nooit goed. Dit kan duiden op een lek in het glas.

Condens aan de binnenzijde van uw raam

Minuscule waterdruppels aan de binnenzijde van uw raam duiden vaak op een gebrek aan ventilatie in uw woning. Als uw woning goed geïsoleerd is met bijvoorbeeld kunststof kozijnen, ramen en deuren maar u ventileert niet of niet voldoende dan wordt de lucht erg vochtig. Vooral in de keuken, de badkamer en de slaapkamer produceren we veel vocht. Deze waterdamp slaat neer op de koudste plek: het glas. Remedie: ventileer continu.

Condens aan de buitenzijde van uw isolatieglas

Als het condens aan de buitenzijde van uw isolatieglas zit, is dit goed nieuws: uw isolerende kozijnen in combinatie met isolatieglas werken goed. We zien deze vorm van condensatie vooral als de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten groot zijn. Als het buiten kouder is dan binnen, dan slaat de waterdamp van buiten neer op een koud oppervlak, de buitenkant van het glas.

Bezoek de showroom

Heeft u meer vragen over beslagen ramen of bent u op zoek naar isolerende kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in de showroom aan de Satellietbaan 12D in Hillegom. Bent u enkel benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Ook dan bent u van harte welkom.