Subsidie op kunststof kozijnen

Om geen onnodig hoge energierekening in de bus te krijgen, is het belangrijk dat u goed isoleert. Dakisolatie, vloerisolatie, kunststof kozijnen, triple glas en zelfs een simpele tochtstrip. Het helpt allemaal om uw energierekening te drukken. Maar wie betaalt deze investering en zijn er subsidies te verkrijgen voor bijvoorbeeld isolerende kozijnen?

We kunnen kort zijn! Uw woning verduurzamen hoeft u niet volledig zelf te betalen. Begin dit jaar is er weer een flinke som geld in de subsidiepot van de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE) gegaan. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat zoveel mensen kiezen voor isolerende kozijnen met isolatieglas.

ISDE subsidie

De ISDE is vanaf 2023 voor meer mensen bereikbaar. In 2023 kunt u nu ook subsidie aanvragen als u één isolatiemaatregel hebt genomen. Deze maatregel moet u wel hebben genomen na 1 april 2022. U krijgt dan ongeveer 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Neemt u binnen 24 maanden een 2e (of meer) maatregelen? Dan wordt het subsidiebedrag voor de eerste isolatiemaatregel verdubbeld tot ongeveer 30% van de isolatiekosten. Deze percentages zijn slechts een inschatting.

Vanaf 2023 heeft u als woningeigenaar maar liefst 24 maanden de tijd om uw subsidieaanvraag te doen nadat u de maatregel hebt laten uitvoeren. Dit termijn geldt alleen voor maatregelen die u vanaf 1 januari 2022 hebt genomen. Vanaf 1 januari 2023 geldt voor de berekening van het glasoppervlakte de zogenoemde binnenwerkse maat. Dit betekent dat u van binnenuit de totale oppervlakte van kozijn en glas bij elkaar optelt. Het kozijn telt vanaf 2023 dus mee voor het subsidiebedrag per m2. De wijziging geldt voor glasisolatie met een installatiedatum vanaf 1 januari 2023.

Subsidiebedragen bij vervangen glas

Isolerend glas   Subsidie bedrag per m2 één maatregel Subsidie bedrag per m2 twee maatregelen Minimaal vereiste m2  Maximaal m2 Maximale U-waarde

(W/m2K)

HR++ glas €23,- €53,- 8 45 1,2
Kozijnpanelen €23,- 1,2
Isolerende deuren €53,- 1,5
Triple-glas (incl. isolerend kozijn U, < 1,5) €65,50 €150,- 8 45 0,7
Kozijnpanelen €115,- 0,7
Isolerende deuren €150,- 1,0

Belangrijke kenmerken:

  • Het gaat om het isoleren van de bestaande thermische schil. Het uitbreiden van de thermische schil komt niet in aanmerking voor deze subsidie
  • Bij het toepassen van een energiebesparende maatregel komt u pas in aanmerking voor subsidie als er ten minste nog één maatregel genomen wordt zoals binnen de ISDE omschreven staat. Dit kan dus één van de maatregelen zijn die buiten de isolerende categorie vallen
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale oppervlakte eis zoals hierboven weergegeven
  • Er dient per maatregel voldaan te worden aan de minimale isolatiegraad zoals hierboven weergegeven

Meldcodes

Een meldcode is een code die u kunt gebruiken om een ISDE-subsidieaanvraag te doen. U kunt alleen de aanvraag doen als u ook daadwerkelijk een aankoop heeft gedaan. Onderstaande meldcodes en uitleg is van toepassing op het aanschaffen van een Select Windows kozijn bij Bijster Kozijnen. Door de meldcode te vermelden bij de subsidieaanvraag, kan er sneller een berekening gemaakt worden voor het subsidiebedrag. Via de onderstaande links kunt u de meldcodes vinden. Het bijbehorende model/type kunt u vinden bij uw offerte.

  • Meldcodes glas (ga naar pagina 8 voor HR++ glas en naar pagina 20/21 voor Triple glas, kijk dan bij de meldcodes van Pilkington)
  • Meldcodes kozijn (zie 2e kolom beginnend met de letters ‘KA’)

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact op met Bijster Kozijnen via 0252 534 772 of stuur een mail naar info@bijsterkozijnen.nl.

Volle subsidiepot

Select windows bijster - subsidie op kunststof kozijnen

U hoeft de ISDE-subsidie niet enkel in te zetten voor isolatie. U heeft daarnaast de mogelijkheid om energiekosten te drukken door uw energie duurzaam op te wekken met een zonneboiler of warmtepomp. Ook aansluiting op een warmtenet behoort tot de mogelijkheden. De ISDE-subsidiepot wordt jaarlijks gevuld. Om zo veel mogelijk mensen te motiveren om energie te besparen, is de subsidiepot zeker tot 2030 gevuld. Waar de verenigingen van eigenaars (VvE) voorheen onder de ISDE viel, is er vanaf 2023 een nieuwe regeling. Warmtepompen, zonneboilers en warmtenetten gaan over naar de Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE).

Toegankelijker voor monumenten

De ISDE subsidieregeling is per 2024 toegankelijker geworden voor monumenten. Vanwege de monumentale waarde kunnen veel eigenaren van monumenten geen HR++ glas of gevelisolatie toepassen. Voor deze groep worden de minimale isolatiewaarden versoepeld en de subsidiebedragen aangepast. Ook hoeven monumenteigenaren niet minimaal 8 m2, maar 3 m2 glasisolatie aan te brengen, om in aanmerking te komen voor subsidie. Het glas mag daarbij ook als voor- of achterzetbeglazing worden geplaatst, bijvoorbeeld bij een glas-in-loodraam.

Energiebespaarlening

Als u gebruik wilt maken van een subsidie moet u het bedrag eerst zelf voorschieten. Niet iedere portemonnee leent zich daarvoor. In dat geval kunt u ook gebruikmaken van de Energiebepaarlening die de overheid in het leven heeft geroepen om mensen te stimuleren duurzamer te wonen. U leent met deze regeling tegen een aantrekkelijke rente. Met een beetje geluk kunt u met de besparing op uw energierekening de rente afdekken. U mag wanneer u wilt boetevrij aflossen.

energiebespaarlening

Subsidiewijzer

Behalve de ISDE-subsidie zijn er in uw situatie misschien wel meer subsidies te krijgen. Check op de Subsidiewijzer wat er in uw specifieke gemeente nog meer te organiseren is om de renovatiekosten te drukken.

Bezoek de showroom in Hillegom

Wilt u meer weten over subsidie op kunststof kozijnen, woningisolatie en dan met name over isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met isolatieglas? Of bent u enkel benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Satellietbaan 12D in Hillegom.