Schuifpui met Screenline

Geplaatst op 14 maart 2018

Screenline binnenzonwering

De schuifpui van de vakantiewoning van de familie Van Hal in Noordwijk is kapot. Zelf wonen ze het grootste deel van het jaar in Hillegom, maar ’s zomers zijn ze zeker vijf maanden te vinden in hun tweede huis.

Charly van Hal vertelt: “De schuifpui gaf begin dit jaar de geest. Deze hebben we ooit na een uitbouw laten plaatsen, maar de uitvoering die we gekozen hadden, was eigenlijk bedoeld op plekken waar de schuifpui niet vaak open en dicht gaat, zoals voor een slaapkamer. Nu het mechanisme geen dienst meer deed, wilde ik zo snel mogelijk een nieuwe.” Dit keer gingen ze naar een goede partij. Select Windows Bijster.

Schuifpui met één schuifdeel

“Er staat op deze kant van het pand veel zon en wind, dus het moest een goede zijn,” denkt Charly van Hal terug. In de showroom aan de Satellietbaan 12D bekeek hij samen met zijn vrouw de mogelijkheden. De keuze was snel gemaakt: Een kunststof schuifpui met screenline en één schuifdeel. Met een houtnerf in de RAL kleur 9001.

Screenline: een perfecte oplossing

Omdat het een winderige hoek betreft heeft de familie gekozen voor Screenline®, jaloezieën tussen het isolatieglas. “We hebben wel een zonnescherm, maar deze kan niet uit als het hard waait. Daarom is dit nu een perfecte oplossing.” Charly zegt tevreden: “De schuifpui loopt heerlijk licht. De hendel is met een vinger te bedienen.”

Draaikiepramen op zolder

Op de tweede verdieping zijn gelijk twee houten klapraampjes ververvangen door twee kunststof draaikiepramen. Ook met Screenline®. “Nu zijn we aan de achterkant bijna onderhoudsvrij. Je kunt je voorstellen dat hier om het jaar een schilder tegen de gevel hing. Nu ziet het er piekfijn uit en dat blijft met kunststof ook zo,” weet Charly. “Een vakantiehuis is toch vooral om tot rust te komen. Daar wil je zo min mogelijk aan doen.”

Service van Bijster

Omdat de woning een maand of zeven leeg staat, wilde de familie aan de buitenkant van de pui geen slot of hendel. “Dat bedachten we eigenlijk pas toen alles al klaar was. Gelukkig komt Bijster binnenkort terug om hier alsnog voor te zorgen. Dat is dan gewoon service bij zo’n gerenommeerd bedrijf.”