Nieuwe kunststof kozijnen in hele woning

Geplaatst op 13 oktober 2020

“Onze aluminium schuifpui was duidelijk aan vervanging toe. We voelden vaak tocht en de wieltjes waren zo gecorrodeerd dat de pui amper meer open of dicht ging. We zijn op pad gegaan voor een nieuwe schuifpui en van het één kwam het ander,” denkt Jarl Spaaij uit Hillegom terug. Inmiddels is zijn hele woning voorzien van onderhoudsarme kozijnen.

De familie Spaaij vroeg zich af: “Laten we een heel team met hijskraan komen om enkel een kunststof schuifpui te plaatsen of nemen we direct de onderhoudsarme kozijnen mee?” Jarl maakte een rekensommetje en besloot om in één moeite door ook de rest van z’n huis van kunststof kozijnen, ramen en een achterdeur te voorzien. “Boven de achterdeur in de keuken zat een klepraam dat we nooit gebruikten. Dat is nu weg, waardoor het geheel veel ruimtelijker oogt.”

Kunststof kozijnen die op hout lijken

De kozijnen van de familie Spaaij lijken meer op hout dan de hardhouten kozijnen die er vanaf de bouw in 1995 inzaten. Ze kozen namelijk voor een houtnerf structuur. Net als voorheen gaat het om witte kozijnen met blauwe draaidelen. “Ik hoef mijn woning nooit meer te schilderen,” weet Jarl die vooral koos voor het onderhoudsarme karakter van z’n nieuwe kozijnen.

Screenline in het badkamerraam

Heel wat keuzes zijn gemaakt alvorens de kozijnen erin zaten. “Zo overwogen we nog even openslaande tuindeuren, maar in onze situatie is dat niet handig omdat ze niet in z’n geheel open kunnen. Dan kun je nog kiezen tussen een schuifpui of een kiepkantel schuifpui. We kozen voor de inbraakveiligere schuifpui met een vast deel en een schuifdeel, met geïntegreerde hor.” In de badkamer koos het gezin Screenline. Deze raamdecoratie tússen het HR++ isolatieglas maakt een einde aan natte en stoffige jaloezieën in de badkamer. “Ook zijn onze gedachten nog even bij zonwerend glas geweest, maar aan de slaapkamerzijde, staat geen zon.”

Nieuwe showroom

Jarl vertelt verder: “Vóór corona hebben we vergelijkend onderzoek gedaan met wie we in zee wilden voor dit avontuur. We kozen voor Bijster Kozijnen. Zij zitten hier praktisch om de hoek. Toch handig als je snel een showroom binnen kunt stappen. Het was leuk om te zien dat we na een aantal weken opeens een nieuwe en veel grotere showroom aantroffen op de Satellietbaan 12D. Het is erg mooi geworden en afstand bewaren is hier geen enkel probleem.”

Vakmensen

Jarl kijkt terug op een goede samenwerking met Bijster Kozijnen. “De werkzaamheden zijn heel soepel verlopen. Binnen een week zat alles erin. Echt vakmensen. Heb er met thuiswerken ook geen last van gehad. Als de monteurs beneden aan het werk waren, verhuisde ik met mijn laptop naar boven en andersom. Dat ging heel goed.” Hij is blij met zijn isolerende aanwinst. “Het is pas herfst en ik merk nu al dat het veel minder koud is binnen. Dat belooft nog wat deze winter.”