Klant meneer Sijmonsma: Kunststof kozijnen en ramen maken een groot verschil

Geplaatst op 29 januari 2019

kunststof kozijnen en ramen maken een groot verschil - Bijster Kozijnen Hillegom

“Sinds we vier nieuwe kunststof kozijnen en kunststof ramen hebben, is het ’s ochtends twee graden warmer in huis,” heeft meneer Sijmonsma uit Nieuwkoop gemerkt. “Dat kunststof goed isoleert, wist ik wel. Maar ik had er niet bij stilgestaan dat dit ook voor geluid geldt. Het is zo lekker stil binnen.”

Draaikiepramen met vier ventilatiestanden

“Toen we 20 jaar geleden onze geschakelde woning kochten, waren twee houten kozijnen volledig verrot, die hebben we direct nieuw aangeschaft. De achtergevel en de garagedeur zijn acht jaar geleden vervangen. Door hout. Het kunststof was toen nog niet wat het vandaag de dag is. De drie draaikiepramen in de slaapkamers en het draaikiepraam (met vier ventilatiestanden) in het toilet die net vervangen zijn door kunststof, lijken exact op hout. Dankzij de LIGNA structuur zit er een heuse glanzende houtnerf in. De buren geloven nog steeds niet dat het kunststof is,” lacht meneer Sijmonsma.

150 kleuren kunststof kozijnen

“Ik had voor de kozijnen en de ramen de keuze uit 150 kleuren. Onze nieuwe kunststof kozijnen zijn van de kleur Ral 9001 en de draaidelen zijn van antraciet.” De houten kozijnen zijn nu nog rood met crème. De schilder stemt ze dit voorjaar af op de kleur van de kunststof ramen. “De houten varianten zijn pas acht jaar oud, dus die laten we zitten. Doordat LIGNA gelijk is aan hout, is het verschil in uitstraling van de houten ramen ten opzichte van de kunststof ramen straks niet meer zichtbaar.”

Onderhoudsarme kozijnen

Het was meneer Sijmonsma vooral te doen om het onderhoudsarme karakter en de goede isolatie, want hij was ’s winters wel klaar met de kou in huis. Hij vermoedt dat zijn energierekening flink zal dalen, maar het is lastig staven wat het effect van de recent geplaatste zonnepanelen is en wat door de kunststof ramen komt.

Showroombezoek Hillegom

“We kwamen eigenlijk aan de hand van een folder van een ander bedrijf in aanraking met Bijster Kozijnen,” herinnert meneer Sijmonsma zich. Een afspraak volgde. “Er kwam een man met een kozijntje onder z’n arm langs. Dat voelde niet goed,” denkt hij terug. “We hebben toen de showroom bezocht van Bijster in Hillegom. De hartelijke ontvangst van Wendy sprak boekdelen. Toen Bob vervolgens tijdens het inmeten een oplossing had om het kozijn in het toilet te plaatsen zónder te breken, hadden we onze keuze gemaakt.”

Vakkundige monteurs

Meneer Sijmonsma is blij met de keuzes die hij maakte. Zowel over de producten als over het bedrijf met wie hij in zee is gegaan. “Niets dan lof over de samenwerking met Bijster Kozijnen. De vakkundige monteurs Chris en Patrick hebben hier perfect werk afgeleverd. Wendy en Bob mogen wat mij betreft zuinig zijn op deze kanjers.”