Kies duurzaam. Kies sterk isolerende kozijnen!

Geplaatst op 11 oktober 2018

Iedereen streeft naar zo laag mogelijke rekeningen. Soms heb je daar simpelweg niets over te zeggen. Maar op uw energierekening heeft u enorme invloed. U kunt deze zelfs naar nul brengen.

Om het milieu en uw energierekening te sparen, kunt u onder meer de thermostaat terugdraaien, maar dit gaat ten koste van uw wooncomfort. Een van de mogelijkheden voor een fors lager energieverbruik in combinatie met een verhoging van het wooncomfort zijn sterk isolerende kozijnen. En dan liefst nog met het juiste isolatieglas.

Thermische onderbreking in kozijn

“Vroeger had je enkel glas. Daarna kwam dubbel, maar inmiddels is ook triple glas een mogelijkheid voor de meeste kozijnen,” weet Wendy Bijster van Bijster Kozijnen. Om dit dikkere glas beter kwijt te kunnen heeft onze fabriek een speciaal Select Windows kozijn ontwikkeld, gebaseerd op het het nieuwe Schüco LivIng profiel systeem. Wendy legt uit: “in deze kozijnen zitten meer luchtkamers met een zogenaamde thermische onderbreking. Dat klinkt technisch, maar het komt de isolatie ten goede én er is dankzij de diepte van 120 millimeter binnen het profiel ruimte genoeg voor extra dik isolatieglas.” Omdat ieders smaak en stijl van de woning anders is, bieden we een keuze in uitstraling van de kozijnen; Hollands Blok, Hollands Facet en Hollands Accent.

kies duurzaam. kies sterk isolerende kozijnen - Select Windows Bijster Hillegom-energiekozijn

Van tochtstrip tot warmtepomp

Eens, met een tochtstip en ledlamp behaalt u geen nul op de meter, maar u hoeft ook niet direct een warmtepomp te laten installeren. Een winstgevende en interessante tussenweg zijn onderhoudsarme en sterk isolerende kozijnen met isolatieglas. In de vorm, het formaat, de kleur en de structuur die u wenst. Energie die niet weglekt uit de woning, hoeft u ook niet opnieuw te verbruiken. Uw kozijnen verdienen zichzelf snel terug.

Onderhoudsarme kozijnen

Een ander groot voordeel van onderhoudsarme kunststof kozijnen is dat u uw kozijnen, ramen, deuren en schuifpui nooit meer hoeft te schilderen. Dankzij ontwikkelingen zoals de Hollandse Hoek® en LIGNA houtnerfstructuur lijken ze net van hout. Alleen dan dus onderhoudsarm, isolerend en zelfs inbraakwerend, doordat de kozijnen versterkt zijn met staal.

Functionele binnenzonwering en raamdecoratie

Voor een extra stukje isolatie, kunnen we u ook advies geven over zonwerende en isolerende raamdecoratie passend op en bij uw nieuwe kozijnen. Met de paneelgordijnen of plissés van Verosol kiest u niet alleen voor een stijlvolle afwerking van uw woon- of slaapkamer, maar bent u ook de baas over lichtinval en inkijk, zonder uw uitzicht te verliezen. Dankzij de aluminium laag op de raamdecoratie houdt u het in de winter warm in huis en weert u in de zomer de zon. En het heeft ook een positief effect op uw energierekening.

Duurzaam verbouwen of renoveren

Ook de overheid wil graag dat we energiezuinig zijn in Nederland. Op het isolatieglas krijgt u daarom via Energiebespaarlening een lening met zeer gunstige voorwaarden en een voordelig rentetarief. En informeer ook eens bij uw gemeente naar lokale subsidiemogelijkheden voor duurzame woningaanpassingen. In 2050 wil Nederland qua energie zelfvoorzienend zijn. Gaat u verbouwen of renoveren? Houd duurzaamheid in het achterhoofd. Begin klein en bouw langzaam door naar een energiezuinige woning met een mooi energielabel. Uw huis is het waard.

Voordelen sterk isolerende kozijnen:

  • Verlaging energieverbruik, dus lagere rekening;
  • verhoging wooncomfort;
  • nooit meer schilderen;
  • beter voor het milieu;
  • waardeverhoging van de woning.

Bezoek de showroom

Wacht niet langer af en bezoek de showroom van Bijster Kozijnen aan de Satellietbaan 12D of neem contact op. Wij praten u graag bij.