Isoleren en ventileren – bewaar de balans!

De dagen worden korter, de temperatuur loopt terug en de blaadjes verschieten langzaam van kleur. De verwarming gaat omhoog. De ramen en deuren die zo lekker openstonden de afgelopen maanden gaan weer dicht. Potdicht.

Select Windows Bijster Kunststof kozijnen - isoleren en ventileren

Als de blaadjes gaan vallen, is het zoeken naar balans. Stookt u de boel binnen goed op en houdt u ramen en deuren dicht zodat het warm blijft? Of gooit u ondanks de kou regelmatig de boel open? Ventileren is belangrijk voor de gezondheid, dat is bekend. Veel mensen denken dat de kieren en spleten tussen de kozijnen en ramen en onder de deur door voor genoeg frisse lucht zorgen, maar ons advies is anders.

Gecontroleerd ventileren

Met onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien heeft u geen last van tocht. Alles sluit hermetisch en vervormt in tegenstelling tot hout niet. Dus geen kiervorming waar tocht langs naar binnen komt. Daarom adviseren wij ventilatieroosters boven de ramen. Het dient als een gecontroleerde manier van ventileren. Belangrijk, want als u niet op de juiste manier ventileert liggen hoofdpijn en moeheid op de loer en dat kunt u juist in deze maanden niet gebruiken. Goed isoleren en verstandig ventileren is het devies. Zo komt u gezond de herfst en de winter door.

Vier ventilatiestanden op een draaikiepraam

Select Windows Bijster heeft op draaikiepramen standaard vier ventilatie kiepstanden. Kiest u voor het zogenaamde PADK beslag, dan komt het raam in z’n geheel 6 millimeter naar binnen waardoor rondom ventilatieruimte ontstaat. Met dit parallelle ventilatiebeslag ventileert u volledig volgens de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Zelfs veilig als u op vakantie bent.

Met kunststof kozijnen een lagere energierekening

Kieren en gaten kunt u wegwerken met tochtstrips, maar dat is vaak dweilen met de kraan open. Als u kiest voor kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien zit u voor altijd goed. Geen tocht, een prettig en gezond woonklimaat, een lagere energierekening en uw woning stijgt in waarde. En het mooiste van alles: met een beetje geluk betaalt de overheid mee.

Subsidies en bespaarleningen

Als u een energiebesparing realiseert aan uw woning, kunt u via de Energiebespaarlening tegen gunstige tarieven geld lenen. We blogden er al eerder over dat u de aflossing betaalt met het geld dat u maandelijks bespaart op uw energierekening. Ook de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) is in september 2019 verlengd. Hier kunt u aanspraak op maken als u twee energiebesparende maatregelen treft. Dus bijvoorbeeld vloerisolatie en kunststof kozijnen i.c.m. HR++ glas of triple glas. Ons Energie Kozijn is hier bijvoorbeeld uitermate geschikt voor?

Bezoek de showroom in Hillegom

Wilt u meer weten over isolerende kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien? Neem dan contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Satellietbaan 12D in Hillegom.

Onze showroom is helaas gesloten, maar we zijn u graag van dienst!

Heeft u vragen over onze producten, dienstverlening of eventuele afspraken met ons, neem dan contact op via ons contactformulier

Staat er een montagedatum of een opname bij u thuis gepland, dan gaat die door zoals afgesproken.

Onze showroom is helaas gesloten, maar we zijn u graag van dienst!

Heeft u vragen over onze producten, dienstverlening of eventuele afspraken met ons, neem dan contact op via ons contactformulier

Staat er een montagedatum of een opname bij u thuis gepland, dan gaat die door zoals afgesproken.