Heb ik een vergunning nodig als ik kozijnen ga vervangen?

Geplaatst op 9 juli 2024

Kunststof ramen en deuren - Hillegom - Bijster Kozijnen - Vergunning kozijnen vervangen

Met kunststof deuren, ramen en kozijnen zet u een duurzame stap richting energiebesparing en meer woongenot. Maar heeft u al nagedacht of u een vergunning nodig heeft om de kozijnen te vervangen? Wij vertellen u hier graag meer over. 

Wanneer is er een vergunning nodig voor het plaatsen van kozijnen?

Als de nieuwe kunststof kozijnen vrijwel identiek zijn aan uw oude kozijnen, dan is er meestal geen vergunning nodig. Wanneer de aanpassingen het straatbeeld veranderen, dan speelt een vergunning wél een rol. Hierbij kunt u denken aan een andere profilering, vorm of een andere raamindeling. Een andere raamindeling krijgt u wanneer u een raam wilt vervangen door een groter formaat raam, bijvoorbeeld een raam dat tot de grond komt.

Behoudt u liever exact dezelfde uitstraling? Dat kan, want dankzij de brede variatie binnen ons aanbod aan kunststof ramen van Select Windows, ziet u geen verschil met ramen van hout. U kunt dus blijven genieten van de fraaie uitstraling van hout, maar u hoeft nooit meer te schilderen.

Controleer of u een vergunning nodig heeft voor uw verbouwing

Bent u van plan een aanbouw te plaatsen, dan kan dit in veel gevallen vergunningsvrij. Echter, de regels kunnen per gemeente verschillen, dus adviseren we u om bij twijfel contact op te nemen met uw gemeente. Dat kan bijvoorbeeld via het Omgevingsloket van uw gemeente. Hier vindt u meer informatie over lokale regelgeving en het aanvragen van vergunningen.

Vergunningen voor het plaatsen van een dakkapel

Bij het plaatsen van een dakkapel zijn de regels iets anders. Aan de achterkant van uw woning mag u vaak vergunningsvrij een dakkapel plaatsen. Uiteraard moet u zich dan wel houden aan de regels van het Bouwbesluit. Wat betreft de isolatiewaardes hoeft u zich met onze duurzame dakkapellen geen zorgen te maken. Deze staan bekend om hun uitstekende isolatiewaardes en we plaatsen uw dakkapel in slechts één dag.

Afhankelijk van de grootte en het effect op het straatbeeld, moet u voor een dakkapel aan de voorkant of zijkant (bij hoekhuizen) van uw huis meestal wel een omgevingsvergunning aanvragen.

Advies en begeleiding bij de vergunning van uw dakkapel

Bij Bijster Kozijnen begrijpen we dat al deze regels verwarrend kunnen zijn, en daarom staan we klaar om u hierbij te helpen. Dankzij onze jarenlange ervaring in de regio Hillegom, Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Vogelenzang en Bennebroek, zijn we bekend met de lokale regelgeving over dakkapellen aanbouwen en het plaatsen van kunststof kozijnen. Indien nodig, begeleiden we u dan ook graag door het aanvraagproces.

Meer weten over vergunningen bij dakkapellen of kozijnen?

Het plaatsen van nieuwe kozijnen of een dakkapel is een waardevolle investering in uw woning. Weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft, of heeft u andere vragen? Kom langs bij Bijster Kozijnen in Hillegom voor een vrijblijvend gesprek en advies op maat. We helpen u graag met uw renovatieplannen en zorgen ervoor dat alles volgens de regels verloopt.