Energiezuinige renovatie in Voorhout dankzij dakkapellen en isolerende kozijnen

Geplaatst op 27 januari 2022

Bijster Kozijnen - Kunststof kozijnen - energiezuinige renovatie dankzij isolerende kozijnen - energiekozijn

De kwekerswoning die Miranda Speelman en haar man medio 2019 in Voorhout kochten, is inmiddels onherkenbaar. Dit huis uit 1960 was voorheen van haar opa en oma en heeft een heuse metamorfose ondergaan. De semibungalow is nu een eengezinswoning met 2 woonlagen.

Voorheen werd enkel de benedenverdieping gebruikt. Via een vlizotrap was er toegang tot 1 ruimte op zolder, maar daar kwam zelden iemand. Dankzij een vaste trap en 2 gigantische dakkapellen van respectievelijk 7 en 11 meter is de woonruimte verdubbeld. Het huis is dankzij de dakkapellen maar liefst 3 slaapkamers, een badkamer en een apart toilet rijker. “In het seizoen heb je vanaf de zolder een prachtig uitzicht op de bollenvelden.”

Extra licht en ruimte

Zo’n 30 jaar geleden bouwden Miranda’s opa en oma een stuk aan het huis waar hun zoon (Miranda’s vader), kon wonen. Naast Miranda met haar man en nog 2 thuiswonende kinderen, woont ook haar vader er ook nog steeds.
Behalve extra ruimte, is er ook veel meer licht in de woning sinds de verbouwing. Dit komt onder meer door de vele raampartijen in de twee ruime dakkapellen, 3 sets openslaande deuren, 4 draaikiepramen tot aan de grond en de voordeur met 4 raampjes en 2 zijlichten, ook tot aan de grond.

Lagere energiekosten met isolerende kozijnen

Mede dankzij de kunststof kozijnen met isolatieglas is dede woning perfect geïsoleerd. Zeker nu ook de muren, de vloer en het dak zijn geïsoleerd. “Oma woonde hier de laatste 20 jaar alleen. Ze werd 95 jaar dus je kunt je voorstellen dat er de afgelopen jaren weinig onderhoud meer gedaan is,” legt Miranda uit. De oliegestookte ketel heeft plaatsgemaakt voor vloerverwarming. Miranda stookt met veel minder energie  dan voorheen de onderhoudsarme woning heerlijk warm in plaats van dat de warmte de buitenlucht in verdwijnt.

Zonwering tússen het isolatieglas

Bijster adviseert u ook graag over isolatieglas. Met bijvoorbeeld HR++ glas in kunststof kozijnen, is het ‘energie-bespaar feest’ compleet. Desgewenst plaatsen we uw jaloezieën tússen het isolatieglas. Met deze Screenline binnenzonwering maken vocht, vuil en wind geen schijn van kans op uw aanschaf. En het ziet er prachtig uit!

Onderhoudsarme kozijnen in een houtuitstraling

Miranda kent de woning al vanaf haar geboorte en heeft al jaren in haar hoofd hoe zij de woning zou renoveren. Gezien de hoeveelheid ramen en deuren wilde ze graag onderhoudsarme kozijnen in een houtuitstraling. “Dat is gelukt. We hebben meerdere bedrijven bezocht, maar bij Bijster Kozijnen lijken de kunststof kozijnen dankzij de reële houtnerf en rechte hoekverbinding exact op de warme houtuitstraling die ik voor ogen had. Zowel aan de buitenkant als aan de binnenzijde.” Het metselwerk is wit geschilderd en steekt prachtig af tegen de antracietgrijze isolerende kozijnen, ramen en deuren.

Metamorfose dankzij kunststof kozijnen

De renovatie liep op rolletjes. Miranda denkt terug: “Ik had direct een leuk contact met Wendy Bijster. Bob dacht goed mee en ook de monteurs hebben het perfect gedaan. Alles was aanwezig en paste gelijk. Er is geen onvertogen woord gevallen.” Nu de tuin af is, kan komende lente het grote genieten beginnen op deze ‘Vlugtengrond’. “Wij noemen deze grond zo omdat ik met mijn meisjesnaam ‘Van der Vlugt heet en de bollengrond vroeger al van mijn overgrootvader was; nog voordat er een woning op stond.” Dankzij de keuze voor duurzame kunststof kozijnen, blijft de woning de komende 40 jaar waarschijnlijk nog in de familie.

Meer foto’s van deze renovatie vindt u op onze referentiepagina.

Bezoek onze showroom in Hillegom

Bent u ook toe aan een metamorfose van uw woning? Of bent u benieuwd naar de isolerende werking en prijzen van kunststof kozijnen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek de showroom aan de Satellietbaan 12D in Hillegom.