De toekomst van energiezuinig wonen: Triple glas en Energie kozijnen

Geplaatst op 15 november 2023

Bijster Kozijnen - Hillegom - Kunststof kozijn - schuifpui - Energiezuinig wonen

Duurzaam wonen is de toekomst. Terwijl we steeds bewuster worden van onze ecologische voetafdruk, zoeken we voortdurend naar manieren om ons huis energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Bijster Kozijnen loopt voorop in deze trend met het uitgebreide assortiment aan innovatieve producten. Eén daarvan is het triple glas in combinatie met Energie Kozijnen. Maar wat maakt deze combinatie zo bijzonder? En hoe helpt het ons bij het realiseren van een nul op de meter woning?

Triple glas: wat is het en waarom is het zo bijzonder?

Triple glas, zoals de naam al doet vermoeden, bestaat uit drie lagen glas. Tussen deze lagen zit een speciaal gas of lucht, dat helpt bij de isolatie. Dankzij deze constructie isoleert triple glas maar liefst 40% beter dan HR++ glas.

Maar waarom zou u kiezen voor triple glas? Simpelweg omdat het helpt bij het drastisch verlagen van uw energiekosten. Doordat triple glas een zeer lage Ug waarde heeft, zorgt het ervoor dat het in de kouden maanden de warmte beter binnen houdt, en in de warme maanden de hitte buiten blijft. Zo heeft u altijd een aangenamere binnentemperatuur én minder stookkosten.

Energie kozijnen: de perfecte combinatie

De voordelen van triple glas worden verder versterkt wanneer u het combineert met een Energie Kozijn van Select Windows. Dit kozijn is speciaal ontworpen om optimaal te isoleren. Het sluit naadloos aan op het triple glas en zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat.

Het samenspel tussen triple glas en een Energie Kozijn maakt uw huis niet alleen comfortabeler, maar het zet ook een grote stap richting een Nul Op de Meter (NOM) woning. Zo’n NOM woning produceert net zoveel energie als het verbruikt, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Optimaliseer uw wooncomfort

Naast de milieu- en kostenvoordelen, brengt de combinatie van het juiste isolatieglas met kunststof kozijnen voor uw ramen, deuren en schuifpui een verhoogd wooncomfort met zich mee. Geen koude tocht meer langs de ramen of een zinderende hitte tijdens zomerse dagen. Zo geniet u het hele jaar door en van consistent binnenklimaat. Dit betekent minder afhankelijkheid van verwarmingssystemen in de winter en airconditioning in de zomer, wat leidt tot een rustigere, gezondere en comfortabelere leefomgeving.

Energiezuinig wonen: een investering in de toekomst

Investeren in duurzame woonoplossingen is niet alleen een bijdrage aan het milieu, maar ook een voorbereiding op de toekomst. Terwijl energieprijzen blijven stijgen en de wereld zich meer bewust wordt van de noodzaak van duurzaamheid, zal de waarde van huizen uitgerust met energiebesparende maatregelen naar verwachting ook stijgen. Door nu te kiezen voor innovaties zoals triple glas en Energie Kozijnen, plaatst u uw woning in een gunstige positie voor de toekomstige huizenmarkt.

Subsidiemogelijkheden voor duurzaam verbouwen

Om de overgang naar duurzaam wonen te stimuleren, zijn er verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar, zoals de ISDE-subsidie. Bent u nieuwsgierig voor welke subsidie(s) u in aanmerking komt? Bekijk dan de subsidiewijzer . Wanneer u investeert in energiebesparende maatregelen, zoals het plaatsen van isolerende kozijnen met isolatieglas, kunt u in aanmerking komen voor aantrekkelijke subsidies. Dit maakt de investering niet alleen duurzaam, maar ook financieel aantrekkelijk.

Maak de overstap naar een duurzame toekomst

Bent u geïnspireerd geraakt en overweegt u de overstap naar een duurzamere woning met isolatieglas en kunststof kozijnen? Wij nodigen u van harte uit in onze showroom om de mogelijkheden te bespreken. Ons deskundige team staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Of vraag direct een offerte aan en zet vandaag nog de eerste stap richting een duurzame toekomst!