Dankzij dakkapel extra werkruimte in huis

Geplaatst op 23 februari 2018

Dankzij dakkapel extra werkruimte in huis - Bijster Kozijnen Hillegom

René en Brenda van Zoen uit Nieuw-Vennep kochten eind 2014 een huis dat uit 1973 stamt. Het was direct al duidelijk dat er nog wel het een en ander aan gebeuren moest.

Toen René vanuit huis ging werken, groeide de behoefte aan een extra kamer. “Met een dakkapel zouden we de donkere bergruimte kunnen omtoveren tot extra slaapkamer en konden we gelijk de voorzolder vergroten, met deze dakkapel creëerde we extra werkruimte

 Constructies vergelijken

René googelde het een en ander bij elkaar en vroeg zich af waar de prijsverschillen van een dakkapel vandaan kwamen. Toen hij met Select Windows Bijster in gesprek ging in de showroom aan de Satellietbaan in Hillegom werd het deze bouwkundige snel duidelijk: de constructies zijn niet met elkaar te vergelijken.”

Vertrouwen

“Ik had voor zo’n goedkope doos op het dak kunnen gaan, maar nu kan ik zeggen dat ik een dakkapel heb die ‘aannemer-erkend’ is. Dat maakt de woning extra waardevol. Bovendien weet ik dat ik qua service en garantie goed zit. Dat is bij die gasten uit het oosten van het land die ik vaak aan de deur krijg, nog maar de vraag. Bij een investering als dit vind ik het belangrijk om te zien en te voelen wat je koopt voor je geld. Dat geeft vertrouwen.”

Kwaliteit en betrouwbaarheid

“Ook al was Bijster Kozijnen duurder dan de colporteurs en internetboys, we zijn natuurlijk voor kwaliteit en betrouwbaarheid gegaan. Dat bewijst het VKG Keurmerk ook nog eens.” Het was een bijzonder traject voor René. Hij vertelt: “Ik ben zelfstandig 3D visualizer en maakte zelf een ontwerp. Ik kijk terug op een leuke en bijzonder aangename samenwerking met aannemer Bob Bijster.”

Grote lichte ruimte

Inmiddels staat er een prachtige dakkapel met kunststof kozijnen op de woning. Met antracietkleurige kozijnen in een houtnerfstructuur. “Binnen een halve dag stond de ‘uitbouw’ erop. Ongekend hoe snel dat gaat. Ze komen gewoon met een kant-en-klaar gemaakte dakkapel de straat inrijden die ze binnen een paar uur op je dak zetten,” denkt René terug. Het donkere hol is in een handomdraai omgetoverd tot een ruime zolder met lichte ruimten.”

Zonwering

Qua zonwering wisten René en Brenda gelijk wat ze wilden en waarom: rolluiken. “Maar Bob vertelde dat je met gesloten rolluiken niet kunt ventileren. En dat is voor onze zolder toch wel van belang. Op zijn advies hebben we voor zonwerende beglazing gekozen. Het moet nog zomer worden, maar ik weet nu al dat ook dit een perfecte keuze is geweest.”

Houtman

René bekent: “Eigenlijk ben ik een echte houtman. Nu heb ik gezien dat er qua uitstraling nagenoeg geen verschil meer zichtbaar is tussen hout en kunststof. Vooral die rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek) is schitterend. Belangrijk detail is natuurlijk ook het duurzame karakter van kunststof waardoor je de dakkapel bijvoorbeeld nooit hoeft te schilderen. Ik ben zó blij dat ik deze keuze gemaakt heb en niet voor de goedkoopste internetaanbieder ben gegaan,” lacht hij.

Bezoek de showroom in Hillegom

Wilt u meer weten over de kunststof kozijnen van Bijster die in 125 kleuren verkrijgbaar zijn in een mat/metallic of houtnerf structuur? Bezoek onze showroom aan de Satellietbaan 12B of vraag vrijblijvend een offerte aan. De koffie staat voor u klaar.