5 tips voor energiezuinig renoveren

Geplaatst op 11 oktober 2023

Bijster Kozijnen - Kozijnrenovatie Voorhout - Energiezuinige renovatie dankzij dakkapellen en isolerende kozijnen - Energie Kozijnen

Energiezuinig renoveren draagt niet alleen bij aan een lagere energierekening, het zorgt tevens voor een prettig wooncomfort. Met een energiezuinige woning werkt u dus mee aan het terugdringen van CO2 én aan fijn wonen. Aan de slag dus met slim renoveren!

Tip 1: Waar zit verbetering?

Kijk eerst waar u staat. Heeft u last van tocht in huis? Zijn uw houten kozijnen toe aan vervanging? Lekken uw ramen? Wat is überhaupt de isolatiewaarde van de beglazing? Beschikt uw woning over muurisolatie, vloerisolatie en/of dakisolatie.  Een woning uit de jaren 70 heeft over het algemeen een andere isolatiewaarde dan een woning uit het jaar 2020.

Tip 2: Isoleren

Isolatie zorgt ervoor dat de duur opgewekte warmte in de winter niet naar buiten lekt. Zonde, zowel voor het milieu als uw portemonnee. De meeste warmte ontsnapt via de ramen. Daarom is er grote winst te halen met kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met HR++ isolatieglas. Kiest u voor triple isolatieglas, dan creëert u een Select Windows Energie Kozijn: de U-window waarde is slechts 0,88 W/m2K.

Tip 3: Ventileren

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar het is belangrijk een geïsoleerde woning verstandig te ventileren zodat de luchtstroom in de woning ververst wordt. Dat kan via ventilatieroosters boven een kunststof raam of deur maar ook via mechanische ventilatie. Onze draaikiepramen hebben standaard 4 ventilatiestanden. Vraag gerust naar onze draaikiepramen met PADK-beslag. Het raam komt in z’n geheel 6 millimeter naar binnen zodat er rondom (inbraakveilig) ventilatieruimte ontstaat.

Tip 4: Subsidies

De overheid heeft een subsidiepot beschikbaar gesteld om mensen te stimuleren hun woning te verduurzamen. De belangrijkste subsidie hiervoor is de ISDE-subsidie. De kans is groot dat u ook in aanmerking komt voor andere subsidies. Check hiervoor de Subsidiewijzer. Heeft u geen geld om de investering voor te schieten? Om iedereen mee te kunnen laten profiteren, kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening.

Tip 5: Kies de juiste partij

Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien met isolatieglas vragen om een investering. Ga daarom in zee met een betrouwbare partij. Oriënteer op internet en bezoek showrooms. Controleer of een leverancier is aangesloten bij de branchevereniging VKG zodat u zekerheid heeft over onder meer kwaliteit, service en garantie.

Bezoek onze showroom in Hillegom

Wilt u weten hoe u energiezuinig kunt renoveren of bent u benieuwd wat kunststof kozijnen kosten? U bent van harte welkom in onze showroom aan de Satellietbaan 12D in Hillegom. Neemt u van tevoren even contact met ons op? Dan zorgen we dat een adviseur voor u klaarstaat.